Dierentolk Sandra Nauta aan het woord

Dierentolk Sandra Nauta

Maandag 20 april 2020

Conversaties met dieren.

Ik ben dierentolk. Ja, dat leest u goed. Ik praat niet alleen tegen dieren, maar ook met telepathisch. En dan spelen afstand en tijd geen rol meer. 

Ruim 10 jaar geleden, toen ik mijn eigen dierenpension had, kwam ik ‘toevallig’ in aanraking met de term dierentolk. Ik had al gemerkt dat gesproken woorden invloed konden hebben op dieren, maar dat echte communicatie met ze mogelijk was ging me te ver. Onder het mom van ‘pas als je het probeert weet je het zeker’ ging ik een cursus tot dierentolk volgen. 

En warempel, de vierde lesdag had ik mijn eerste gesprek met een voor mij onbekende hond, en zijn verzorger bevestigde dat de informatie, die ik van de hond opgevangen had, klopte. Sindsdien praat ik met allerlei soorten dieren. Zelfs een mier kan je vanalles interessants vertellen als je ervoor open staat. 

Verzorgers komen met uiteenlopende vragen bij me. Zoals ‘heeft het dier het naar de zin en verzorg ik hem goed of kan het beter’, tot ‘de dierenarts weet geen raad meer te geven en wat wil het dier nu zelf en wat is er aan de hand’. Ook vermiste dieren probeer ik op te sporen of aan te sporen naar huis terug te gaan. En zelfs overleden dieren kunnen, vanuit die andere realiteit, hun verzorgers nog bijstaan. 

Want zoals ik laatst doorkreeg van een overleden hond: “Dieren zijn de geduldige boodschappendragers voor de mensheid. Het is nu de tijd dat we ze kunnen en mogen zien.” En een ander deelde me mee dat “Dieren zijn net als mensen en dat komt omdat ze mensen spiegelen. Menselijke emoties zijn we van nature vreemd van. Mensen praten ons die aan. En dat drukt best wel een zwaar stempel op ons. Toch dragen we deze last graag voor jullie, zolang dit nodig is. Dus met andere woorden: ruim je rommel op en ga op eigen benen staan als je eraan toe bent. 

Misschien is het nu de tijd dat we mogen gaan zien dat dieren ons meer te bieden hebben dan wat gezelschap. 

Sandra Nauta.

www.mensendierspiegel.nl

copyright Lief voor honden 2019