Wandelen met Honden

Lief voor Honden

Maandag 16 maart 2020

Wandelen met je hond.

Nederland zit op slot, althans zo goed als, wegens het Corona virus. Het hele land is aan het verstillen. Waar het kan werkt men thuis, scholen, sportclubs, sauna’s, theaters, bioscopen de horeca alles is dicht om verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen. Nederland verstilt, de mens komt wat tot stilstand en dit zorgt voor bewustwording bij veel mensen. Niet alles is zo vanzelfsprekend als men denkt. Maar helaas roept het ook naar gedrag bij sommige mensen op. Zoals het hamsteren, mensen gunnen elkaar soms het laatste pak wc papier of het laatste pakje paracetamol niet.

Supermarktpersoneel werkt zich een slag in de rondte om alle vakken te vullen, er wordt gevraagd niet te hamsteren maar veel mensen luisteren niet.

Zelf doe ik niet aan de paniek mee, ik pas me aan en neem het aan zoals het is.

Het is mooi weer het zonnetje schijnt en het voorjaar is al een eindje onderweg.

Dus dacht ik heerlijk te gaan wandelen met de honden. Hondjes in de fietskar en daar gingen we naar het natuurgebied.  Ze hebben, daar waar het mag, losgelopen en in het stuk waar het niet mag liepen ze keurig aan de lijn. 

De honden en ik lopen altijd ontspannen, ik heb de riemen losjes in de hand maar zo dat ik ze op elk moment steviger vast kan pakken. 
Zo zag ik in de verte twee dames met een grotere hond aankomen. Ik hield de riemen wat steviger vast en ging zover mogelijk aan de kant lopen. Want met vijf honden is dat wel verstandig. Wat gebeurt er vervolgens? Ik laat per ongeluk een riem los en een van de honden loopt rustig door naar de grotere hond. Ik riep hem maar het is een wat oudere hond die niet zo goed meer hoort. De dame met de hond reageerde door rondjes te gaan draaien en te gaan gillen. Het gevolg was dat een van mijn andere honden hierop ging reageren en dan is het lastig alles onder controle te houden. Ze liep naar de grotere hond en snipte naar hem om aan te geven “stel jullie niet zo aan”

De dame werd boos en begon mij van alles naar mijn hoofd te slingeren, ik moest mijn honden onder controle houden, niet met zoveel honden lopen enz enz.

Ik loop vaker met meerdere honden tegelijk. Wat vervelend is, is dat er regelmatig naar ons wordt gekeken alsof we een attractie zijn. Gelukkig vinden veel mensen vinden het prachtig om te zien hoe de honden netjes onder controle met ons meelopen, hoe goed ze luisteren enz.

En eerlijk gezegd zo hoort het natuurlijk ook.

Maar wat we helaas ook vaak zien is dat mensen met hun hond gaan reageren. Je ziet de mens denken, ow jee daar komt iemand aan met meerdere honden, je ziet ze verstijven en hun hond vastpakken alsof ze hem nooit meer los willen laten. En juist daar gaat het mis, de hond denkt “wat is er aan de hand, mijn eigenaar reageert alsof er heel wat gaat gebeuren dus ga ik maar mee reageren” 

En dat is zo ontzettend jammer want hierdoor worden alle honden onnodig belast met veel negatieve energie. Mijn honden reageren erop waardoor ik alle zeilen bij moet zetten om staande te blijven. Vaak lukt dit maar soms niet zoals vandaag.Er gebeurde niks noemenswaardig en mijn honden liepen weer relaxt verder maar wat ik zo jammer vind is dat er door de eigenaren van die andere hond zo onaardig en zelfs onbeschoft wordt gereageerd.

Wat ook vaak gebeurt is dat mensen met hun hond op een roedel honden die aan de lijn loopt aflopen en ‘even hun hond wil laten kennis maken’

Dit is niet fijn, de honden willen dan spelen en zie dan de knoop hondenlijnen maar eens uit elkaar te krijgen.

Of mensen gaan stil staan met hun hond die dan direct gaat reageren op verschillende manieren: leuk leuk leuk ik wil spelen maar vaker,  help wat wil mijn eigenaar doen met al die honden die op mij af komen.
Doe dit liever niet.

Lieve hondenbezitters, mocht je het spannend vinden een mede hondenbezitter tegen te komen met meerdere honden denk dan aan het volgende.

  • Deze hondenbezitter loopt ongetwijfeld niet met een roedel valse honden die van plan is uw hond aan te vallen
  • Geef elkaar de ruimte en passeer op een gepaste afstand
  • En loop op dezelfde manier door zoals u daarvoor ook liep met uw hond.

Als we elkaar met respect behandelen komen we een heel eind verder en wandelen we allemaal met plezier.

Want laten we eerlijk wezen, er is momenteel al genoeg shit in de wereld toch?

copyright Lief voor honden 2019