Een Hond is Gezond voor Ons

Sam Podenco, Lief voor Honden

Maandag 7 oktober 2019

Een hond is gezond voor ons!

De Beste Vriend van de Mens, zo wordt de hond wel genoemd. En dat klopt want de wetenschap heeft aangetoond dat mensen die een hond of meerdere honden hebben zich gelukkiger voelen, gezonder en socialer zijn.

Hondeneigenaren zijn gezonder omdat ze meer bewegen, ze laten hun hond uit en sommigen sporten ook met hun hond.

Ook blijkt dat kinderen, die vanaf hun geboorte opgevoed worden met honden of andere huisdieren,  een kleinere kans hebben op het ontwikkelen van astma of allergie├źn.

Een hond maakt mensen aan het lachen en het blijkt dat hondeneigenaren meer lachen dan mensen die geen huisdieren hebben. En zoals we allemaal weten, Lachen is Gezond.

Een hond maakt je socialer, tijdens het uitlaten kom je vaak andere hondeneigenaren tegen en maak je sneller een praatje dan als je zonder hond buiten loopt. 

Je zelfvertrouwen groeit bij het hebben van een hond, voor veel mensen is een hond een gevoel van veiligheid en hebben ze minder last van angst met name voor inbraak en criminaliteit. 

Wetenschappelijk is aangetoond dat door het aaien van je hond de bloeddruk omlaaggaat. Hierdoor is de kans op hart en vaatziekten een stuk lager. 

Dat een hond gelukkig maakt hoef ik eigenlijk niet te zeggen want dat weet iedereen toch wel. Een hondeneigenaar voelt zich intens gelukkig door alleen maar in de ogen van zijn hond te kijken.
Vooral ouderen blijken gelukkiger met hond dan zonder hond te zijn en ze voelen zich fitter in lichamelijk en geestelijk opzicht.
Het wordt dan ook de hoogste tijd dat in meer verzorgingshuizen honden worden toegestaan!

Een studie heeft aangetoond dat bij het oogcontact maken met een hond ons brein oxytocine aanmaakt, dit stofje geeft een sterk gevoel van gelukzalig en saamhorigheid. Oxytocine helpt tegen depressies en posttraumatische stress.

Des te meer redenen voor iedereen om een of meerdere honden te nemen.

Noot: neem alleen een hond als je zeker weet dat je ervoor kunt zorgen. Een hond neem je niet voor even maar voor een heel leven!

Het aanschaffen van een hond is snel gedaan maar er komen altijd onverwachte kosten, deze moet je wel kunnen aanvaarden. 

copyright Lief voor honden 2019