Spelen met je Hond

Luna op balans kussen Lief voor Honden

Maandag 16 september 2019

Spelen met je hond.

Er is niks leukers dan spelen met je hondJ

Je kan dan ook ontzettend veel leuke dingen bedenken om met je hond te gaan doen. Dit kan op de hondenschool maar kan net zo goed thuis. Ik ga een paar spelletjes noemen die ik zelf leuk vind om met onze honden te doen. Soms heb je wat attributen nodig en soms helemaal niet.Geef je hond altijd eerst een warming Up zodat zijn spieren en gewrichten niet overbelast raken!

Als wij met de honden aan het wandelen zijn en de honden lopen los dan laten wij ze vaak over natuurlijke hindernissen gaan. Een omgevallen boomstam (let op dat deze niet weg kan rollen) waar ze overheen mogen springen of overheen mogen lopen. Samen slalommen tussen de bomen door, als er een afzetting met een boomstam is die niet te hoog is springen ze daar overheen enz enz. Het bos is een natuurlijke behendigheidsbaan. Let wel op dat er niks beschadigd wordt in het bos en zorg ervoor dat je zeker weet dat de hond los mag lopen in dit gebied. Dit voorkomt een boete van natuurmonumenten of staatsbosbeheer.

Wij hebben een grote “peanut ball” voor de honden.

Hiermee train je de coördinatie van de hond door hem of haar erop te laten springen. De hond mag er dan op staan, zitten of zelfs liggen. De meeste honden vinden dit geweldig leuk om te doen. Leg in het begin de bal altijd ergens tussen zodat hij niet weg rolt. Zelf leggen wij een fleece deken erover heen om de bal te beschermen.

Hoepels, pionen en paaltjes, je kan er de leukste parcourtjes mee maken om je hond te laten springen, onderdoor te laten gaan, of door de hoepel te laten springen.Maar ook met een simpele waterbak/speciekuip kan je leuke oefeningen doen. Draai de bak op zijn kop en laat de hond erop staan, zitten of als hij groot genoeg is liggen. Draai de bak weer om en laat de hond erin springen.

Frisbee met je hond, oefen eerst zelf de goede manier van gooien. Zodra je de techniek een beetje beheerst kan je de frisbee weg gooien voor je hond. Let op! Gooi altijd vrij laag zodat de hond geen gekke sprongen moet maken. Als je dit wilt is het verstandig om les te nemen zodat de hond niet overbelast gaat raken door te gekke sprongen. 

Zoekspelletje, verstop hier en daar wat lekker ruikende snoepjes of verstop je zelf en laat de hond zoeken.

Let op bij het spelen met takken uit het bos. Deze kunnen vast komen te zitten in de bek of tijdens het spelen kan de hond gespietst worden.

copyright Lief voor honden 2019