Welke hond past bij mij?

Milo Jack Russel, Lief voor Honden

Maandag 29 juli 2019

Welke hond past bij mij?

Ow jij hebt van die Border Collies, van die makkelijke honden die alles voor je doen. Dat krijg ik vaak te horen. Soms gaan mijn nekharen daarvan overeind staan maar al snel ga ik dan het een en ander uitleggen.Want nee een Border Collie is geen makkelijke hond die alles voor je doet. Ja een Border Collie kan je snel dingen leren maar daardoor kan je ze dus ook snel de verkeerde dingen leren. 
Een Border Collie moet toch veel bewegen? Ook zo’n veelgehoorde opmerking. Nee een Border Collie hoeft niet meer te bewegen dan elke andere hond. Je kan ze beter een opdracht geven waarbij ze veel mogen nadenken daar doe je ze een veel groter plezier mee.

En zo gaat het vaak al mis bij de aanschaf van een hond. Mensen zien een mooie hond qua uiterlijk of ze zien een hond die ogenschijnlijk alles doet wat een mens zich maar wenst.

Was het maar zo simpel…..

Hoeveel van dit soort mooie en slimme honden komen niet op de herplaatsing site’s of in het asiel omdat ze dan toch ‘tegen vallen”?

Bezint dus eer ge begint!Maar hoe kies je dan een hondje uit wat bij je past?Zoek een karakter uit wat bij je past. Dus als je zelf heel rustig bent kan je beter geen hond met een hoge energie nemen.

Hoeveel tijd en ruimte heb je voor een hond?Heb je een klein huis neem dan geen joekel van een hond. Heb je weinig tijd neem dan geen hond die een hoge energie heeft. Sowieso als je geen tijd hebt is het verstandiger geen hond te nemen of bij voorbaat al een goede opvang te zoeken.

Pup of volwassen hond?Als je een pup neemt ben je minsten een half jaar of langer kwijt aan het opvoeden van dee pup. Heb je hier de tijd en aandacht voor die de hond verdient? Nee? Denk er dan eens over om een wat oudere hond te nemen. Er zijn er genoeg die herplaatst mogen worden.

Past een pup of volwassen hond in je budget?Een hond aanschaffen is niet zo moeilijk maar daarna zijn er ook nog kosten aan verbonden. Veel mensen nemen een goedkope voeding die niet gezond is voor de hond. Hierdoor kunnen de dierenartskosten flink oplopen. Maar ook zijn er de andere kosten te denken aan dierenspeelgoed, hondenriemen, bench, hondencursus, opvang kosten, enz enz.

Denk hier goed over na of dit in het budget past en houd er rekening mee dat een hond niet voor eventjes is maar wel 13/16 jaar kan worden.

Neem eens een hond van vrienden of kennissen op proef om te ervaren hoe het is.

 

copyright Lief voor honden 2019